Cloud-oplossingen brengen Business Intelligence in het nauw.

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
25-01-2013

Hoewel de introductie van SaaS cloud-oplossingen op een solide business case gebaseerd kan zijn, bestaat er wel het risico van verminderde Business Intelligence. In de regel worden data-analyes over meerdere bronsystemen gedaan, hier hebben we tenslotte het datawarehouse voor ingericht. Zodra bedrijfsprocessen extern worden aangekocht, wordt de koppeling met andere bedrijfssystemen teniet gedaan.

Hoe breng je die systemen weer bij elkaar, zodat je je data-analysesysteem weer in ere kunt herstellen?

  1. Bepaal je behoefte aan platformoverstijgende management-informatie en neem de mogelijkheden tot data-integratie mee in RFP-trajecten voor SaaS cloud-oplossingen.
  2. Stel een strategie op voor de integratie van extern gehoste bedrijfsgegevens. Hierbij moet je denken aan security, datatransfer-protocollen en ondersteunde database connectoren, maar ook de openheid van de gebruikte datamodellen, de toegangsmogelijkheden en de mate van ondersteuning van de leverancier.
  3. Stel een bijpassende Business Intelligence strategie op waarin de infrastructuur, de applicaties en de behandeling van gegevens aan de orde komen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.