BinK! is het data warehouse van Politie Amsterdam-Amstelland. 

Doelstelling

Met diverse operationele rapportages ondersteunt BinK! het concept van Informatie Gestuurde Politie (IGP): de juiste (hoeveelheid) informatie op het juiste moment bij de juiste diender zodat op basis hiervan de juiste acties kunnen worden uitgevoerd en/of prioriteiten kunnen worden gesteld.

Achtergrond

De ontwikkeling ervan is eind 2005 gestart en in 2006 werden de eerste informatieproducten opgeleverd. Sindsdien is het data warehouse op basis van een gedegen architectuur steeds verder uitgebreid met nieuwe brongegevens en nieuwe rapportages en toepassingen. Inmiddels is het BinK! data warehouse uitgegroeid tot een onmisbare informatiebron t.b.v. managementsturing en voor diverse operationele bedrijfstoepassingen. Het data warehouse wordt dagelijks ververst met een aantal miljoen rijen per dag, de totale omvang bedraagt op dit moment ca. 750GB.

Gerealiseerd effect

BinK! ondersteunt een integrale aanpak en regie binnen de veiligheidsketen door de informatie van verschillende ketenpartners (waaronder ook het Openbaar Ministerie) op elkaar aan te sluiten en in samenhang te presenteren. Door verschillende systemen van Politie en Justitie aan elkaar te koppelen in één geïntegreerde omgeving wordt een solide basis gecreëerd voor analyses en rapportages. Door het volgen van de verdachten in de keten kunnen we aangeven wie, wanneer, waar en met welke afdoening (wat) is heengezonden of welke straf door de rechter is opgelegd. Bovendien wordt procesmanagement in de veiligheidsketen mogelijk, zoals het sturen op volumes in de pijplijn (feed forward en backward).

Verder ondersteunt BinK! de doelgroepenaanpak zoals die door de politie wordt gevoerd. Middels diverse rapportages wordt inzicht gegeven in onder andere de samenstelling van en verschuivingen tussen de verschillende doelgroepen zodat nodigde acties kunnen worden uitgevoerd en/of beleid kan worden bijgesteld.

BinK! fungeert als eenduidige informatiebron voor diverse andere toepassingen, waaronder GIS-applicaties, forecasting en andere datamining toepassingen.

Rol en werkzaamheden Euclides

Euclides is sinds de start van BinK! in 2005 betrokken geweest bij verschillende fases in de ontwikkeling van het BinK! data warehouse: de opzet van de initiële architectuur, uitvoering van diverse informatieanalyse trajecten, ontwikkeling van informatieproducten en uitvoering van het projectmanagement. Tevens heeft Euclides een adviserende rol gehad bij de inrichting van het beheer van het BinK! data warehouse binnen het bureau Centrale Informatie Organisatie van de dienst Regionale Informatie van Politie Amsterdam-Amstelland.

Contact

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Martin Genuit, tel. +31 (0)6 304 18 297.

Euclides - de juiste beslissing.