Voor de dienst Parkeergebouwen van de Gemeente Amsterdam is het management informatie systeem Parkeerbedrijf opgezet en in beheer genomen.

Opdrachtgever

In opdracht van de gemeente Amsterdam is Parkeergebouwen verantwoordelijk voor de exploitatie van 14.500 parkeerplekken in openbare garages en op P+R terreinen en 3.700 plekken in stallingsgarages in de Bijlmermeer. In opdracht van diverse andere vastgoedeigenaren beheert Parkeergebouwen ruim 50 garages met in totaal ongeveer 6.000 parkeerplaatsen. Daarnaast adviseert Parkeergebouwen stadsdelen en stedelijke diensten bij de beleidsontwikkeling over parkeergarages.

Omgeving

Het management informatie systeem (MIS) verzamelt en rapporteert over gegevens vanuit 13 garages met 3 verschillende soorten apparatuur, Skidata, Scheidt&bachmann en Scanton/Keyprocessor. Maandelijks worden hiermee ongeveer een miljoen records toegevoegd aan het MIS. Hierin zijn inmiddels vele miljoenen records verzameld waarover rapportages worden aangemaakt.

De bouw van het systeem is gestart in 2005 en eind 2006 volledig in productie genomen. In de jaren daarna is verder doorontwikkeld voor uitgebreidere rapportage en ontsluiting van meer soorten apparatuur en garages.

Het systeem is onder architectuur ontworpen en daardoor zeer flexibel en uitbreidbaar. Zonder veel moeite kan een nieuwe garage aangesloten worden of het systeem uitgebreid worden om gegevens uit andersoortige appratuur in te lezen. Ook de contractadministratie en financiële datastromen zijn zo aan het systeem toegevoegd.

Gerealiseerd

Het systeem bevat inmiddels meer dan 40 miljoen parkeerbewegingen en meer dan 15 miljoen betalingen. Het systeem wordt onder andere gebruikt voor analyse en specificatie van bezetting en gebruik, volledigheidscontrole, parkeerstromen, gebruik van kaartsoorten, specificatie van nota’s, parkeerduur en soorten opbrengsten en kortingen.

Op dit moment worden acties uitgezet om het gebruik van het systeem verder uit te breiden binnen de organisatie.

Rol en werkzaamheden Iparq

Iparq, een volle dochter van Euclides, heeft de volledige ontwikkeling voor Parkeergebouwen gerealiseerd, zowel initieel als de additionele wensen. Daarnaast verzorgt Iparq, in opdracht van Parkeergebouwen, het technisch en functionele beheer en het onderhoud van de applicatie MIS Parkeerbedrijf.

Contact

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Martin Genuit, tel. +31 (0)6 304 18 297.

Euclides - de juiste beslissing.