Welk project spreekt je aan?

Beoordeel dit item
(0 stemmen)
21-02-2013

Vandaag kreeg ik de vraag welk project van mijn CV mij het meeste aansprak en bij welke bedrijven ik niet (meer) zou willen werken. Dat triggerde me. Waarom is de functie van BICC manager zo leuk?

Zoekend naar een nieuwe opdracht kom je in contact met diverse mensen, waaronder detacheerders die jou wat graag in portefeuille hebben. Het is leuk om te zien hoe geïnteresseerd ze daadwerkelijk in je zijn. Vaak heb je het idee dat ze niet eens de moeite hebben genomen om je CV te lezen, ‘de schuivers’. Maar soms krijg je toegevoegde waarde en wordt er doorgevraagd naar wie je bent en wat je zoekt. Vandaag kreeg ik de vraag welk project mij het meeste aansprak en bij welke bedrijven ik niet (meer) zou willen werken. Dat triggerde me.

Alle opdrachten hebben natuurlijke interessante en mindere kanten, maar de opdrachten als a.i. BICC manager hebben mijn voorkeur.

Als BICC manager:

  • ben je verantwoordelijk voor het uitstippelen en tot uitvoer brengen van een beleid op het gebied van BI,
  • zoek je continue de aansluiting bij de doelstellingen van de organisatie,
  • heb je te maken met het hogere management en het politieke spel dat hierbij hoort,
  • maar ook met het middenmanagement dat dagelijks in de modder van de operationele processen staat en daarvoor harde stuurinformatie nodig heeft,
  • heb je de verantwoording en het dagelijkse contact met je eigen team,
  • werk je met mensen die ieder op hun niveau iets willen bereiken voor zich zelf en hun bedrijf,
  • stuur je projecten aan met al hun dynamiek en
  • ben je dagelijks bezig met risico’s die de productie van informatievoorziening (kunnen) verstoren.

Het is leuk om in de afhankelijkheden hier tussen te zoeken naar verbeteringen in management informatie voorziening en performance van het eigen team. Werkend vanuit een architectuur visie op management informatie. De organisatie een stap verder helpen op het groeipad naar een zelflerende organisatie. Nooit een saaie dag. Dat gaat soms gepaard met bloed, zweet en tranen, maar geeft altijd voldoening.

Er zijn dan ook maar weinig bedrijven waar ik niet zou willen werken. Het gaat immers om het “spel” tussen mens, organisatie, proces, data en techniek en dat wordt in ieder bedrijf gespeeld. BICC manager kan het best worden omschreven als een jongleur met een doel.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.